- Yet Another Diary..: heinäkuuta 2006

Yet Another Diary..

Kun elämä ei aina menekään ihan kuin sen kuvitteli.

31.7.06

 
CRP nousee edelleen, nukun älyttömästi ja olen silti koko ajan väsynyt. Ruoka ei maita ja välillä olo tuntuu kuvottavalta, etenkin herätessä. Duunin jälkeen nukuin pienet neljän tunnin päikkärit. Sen jälkeen oli pakko vääntäytyä kauppaan, kun oli vähän nälkä, muttei tehnyt mieli mitään mitä kaapissa oli. Kaupastakaan ei löytynyt oikein mitään maittavaa, otin sitten vähän kaikenlaista, vaikka huomenna lähdenkin pariksi päiväksi pois.

Setä soitteli, oli ihana kuulla sen ääntä. Oli ihana, kun sai puhua ihmiselle, jolle ei tarvitse selittää ja vääntää kaikkea rautalangasta. Ihana tosiaan on hän.

En jaksa ajatella, että olin neljä päivää sairaslomalla, enkä tehnyt juuri mitään. Piti tehdä muka esseetä, mutta eilen sitten päätin, että skippaan koko kurssin. En tykkää siitä, se ei ole mun opinnoille millään lailla tarpeellinen ja mun kandi ei yhteen 8 op:n suoritukseen kaadu. Tuli ensimmäistä kertaa moneen päivään hyvä fiilis siitä päätöksestä ja tuntui, ettei elämä näihin opintoihin kaadu. Jotenkin vain jaksettava etiäpäin.

Oltiin eilen serkkulassa rippijuhlissa. Kiva oli nähdä muutamia ihmisiä pitkästä aikaa ja huisia! Kävin testaamassa trampoliinia ekaa kertaa! Se olikin oikeasti hurjaa tai sitten olen vain niin vanhaksi jo tullut tai pipiksi. Pyörrytti kovasti pompottelun jälkeen ja piti päästä istumaan. Mutta en ollut ikinä tiennyt, että hyppelehtiminen voi olla noin kivaa ja oikeasti huRjaa!! Muilla ainakin oli hauskaa, väittivät että hypin kuin neiti. Hrmph.

Huomenna treffaan tuutoriparini ja sitten käväisen hakemassa uuden kalenterin yliopistolta (jos ovat saaneet ne jo jakoon, tulisi meinaan tarpeeseen!) ja sitten vielä soklaan keskustelemaan aineenopettajaopinnoista. Piti mennä Lintsillekin testaamaan maailmanpyörä ja moikkaamaan jarrumies-Jaria, mutta Jessi yllättäen feidas. Lähdenkin sitten vähän aiemmin ilmeisesti kummitytön luo Varsinais-Suomeen. Heillä on siellä uimailuallas ja telttasauna ja mönkijä ja mäkiauto ja vaikka kaikenlaista! Takaisin on tarkoitus tulla vasta torstaina, välissä piipahtanen Turun nurkilla asioilla.

Mukavata viikkoa meille kaikille! :)


23:19 # 0 kommenttia


29.7.06

 
Oli se lekuriaikakin. Sain pari päivää saikkua lisää ja vahvoja särkylääkkeitä. Oma lääkäri vaikutti ihan mukavalta ja perusteelliselta, pitänee vierailla useamminkin sen luona jatkossa. Labraan kävin jättämässä vähän verta ja painelin kotiin nukkumaan lisää. Mikä tää helvetin väsymys on? Tankkasin kaliumiakin, josko sen puutteesta ois taas niin vetämätön olo.

Heräsin just kolmen aikaan sitten lekurin soittoon, joku päivystävä merentakainen tuonti sieltä soitteli. "Onko sinu minu mita kysyttava?" Juu, eipä ole. Trombot ja CRPt taas enemmän kuin laki sallii ja ilmeisesti maksa-arvotkin viturallaan, kun kyseli että onko maksan kanssa ollut ongelmaa. Tai en ole ihan varma mitä kysyi, kun oli tuo suomenkielinen ulosanti sen verran heikompaa heebolla. Anycase maanantaina uudet labrat (toivottavasti päästävät töistä sen verran käymään) ja katsotaan sitten jatkoa. Maksauutinen ei kyllä yhtään ilahduta, mutta ehkä kaveri ei tarkistanut lääkitystä etukäteen. Jos ne nyt on oikeasti pahasti koholla (I need a second opinion) niin sitten onkin piru merrassa. Toivotaan, että jamppa erehtyi, edes vähän.

Esseitä olis pitänyt kirjoitella, mutta eipä ole kauheasti tullut saatua aikaan. Huominen on vielä aikaa, katsotaan jos sanainen arkku aukeaisi ja ihmeitä tapahtuisi. Huomasin myös, että sivuaineopintoihin pitää ilmoittautua maanantaihin mennessä, enkä edes tiedä mitkä kurssit pitäisi valita. Taidan vaan ilmoittautua kaikkiin, käydä toimistolla tarkistamassa korvattavuudet ja sitten käydä ne, jotka jäljelle jää.

Stressaa noi opinnot, stressaa raha-asiat, stressaa kaikki. Mahahaavan tästä vielä saan palkinnoksi. Muutenkin niin alavireinen olo, ettei mikään huvita ja tekisi mieli toivottaa kaikki ns. kaverit huitsulan viipaleeseen. Pahinta on, etten edes tiedä mikä tässä pahiten mättää, joten tilanteen korjaaminen on vaikeaa. Ehkäpä jos nuo esseet sais alta pois, niin helpottaisi. Ilmoittautuisi kursseille, kävisi opintoneuvojalla ja sitten selkiytyisi koulujututkin. Toivon, että asiat järjestyisi parhainpäin, alkaa olla panokset lopussa.


00:27 # 0 kommenttia


26.7.06

 
Oli tosi mukavaa taas tuutoreiden kanssa. Monta tuntia vilahti ohi ja samalla suunniteltiin juttuja omaksi iloksi ja fuksien päänmenoksi. Syksyn (ja koko ensi vuoden) opinnot stressaa, mutta toi porukka kyllä varmasti auttaa jaksamaan. Opintojen sosiaalinen keskipiste.

Sitten vähän vittumaisempaa asiaa. Vatsa on kiukutellut nyt tiistain aamusta lähtien, eikä helpotusta näy. Kävin hakemassa saikkua toisesta syystä ja sain taas vaan sen kirotun kaksi päivää. Perjantaina on aika lekurille ja pitää samalla sitten puida tämä vatsakipuasia. En muista koska olis sattunut näin vitusti. Laitoin just äidille viestiä, että jos se vois jättää puhelimen yöksi äänille, jos tulee vaikka lähtö Meikkuun.

Oon nukkunut ihan hulluna. Ensin 9,5 tunnin yöunet, sitten reilut tunnin päiväunet iltapäivällä ja kolmen tunnin iltaunet. En kyllä voi olla ihan kondiksessa. Samalla kyllä pelottaa, että mitä paskaa tää taas on. Verenpaine oli terkkarilla ihan normaali, mutta silti tänään pyörrytti. Enkä tosiaan keksi, mitä sellaista olisin muka syönyt, että toi vatsa menee noin kipeäksi. Lääkkeetkin on otettu, eli kaiken pitäis olla ihan kunnossa. Vaan eipä tietenkään ole.

En jaksais tätä ihan nyt just. Ei riitä rahkeet. Muutenkin itkettää taas ei-mistään-syystä ja on jokseenkin paska olo. Henkisen remontin tarpeessa.


23:13 # 0 kommenttia


25.7.06

 
Montako tuntia menee siihen, että saa 75 000 eurotskia hassattua? Tasan 24,5. Käytiin eilen mutsin kanssa kattomassa kämppää kurvista. Tänään allekirjoitin tarjouksen ja hetki sitten tuli soitto, että kisa ratkesi mun hyväksi. Tässä ruvettiin sitten kertaheitolla asunnonomistajaksi ja vuokranantajaksi. Living on the edge.

Nyt terassille tuutorikaiffojen kanssa. Nostan yhden siiderin uudelle kämpälle, vaikken siellä koskaan tulekaan asumaan!


17:04 # 0 kommenttia


23.7.06

 
Olisipa ollut mukava päästä raportoimaan Prahan reissusta heti seuraavana päivänä, mutta tosiaan tämä pari vuotta vanha kone sanoin niu ja päätti olla enää käynnistymättä. Perjantaina mentiin koneen kanssa veljen luo ja tapeltiin aikamme. Kovalevyä ei päässyt lukemaan broidin koneelta, vaan paska mukavasti ilmoitti, että SALETISTI_HOT-laitteen user-tiedostojen käyttö on estetty. Muutama tunti meni ennen kuin päästiin fileisiin kiinni. Sitten vain käsipelikopiointia ja täyspitkän työpäivän jälkeen oli suurin osa kamoista tallessa. Itse lähdin yövuoroon ja broidi jäi asentelemaan koneeseen käyttöjärjestelmiä ja tuikitarpeellisia ohjelmia. Lauantaina sitten siirrettiin vanhat filekset koneeseen ja niu! Taas toimii. Firefoksin bookmarksit katosivat, mutta ehkäpä siellä ei ollut mitään niin kovin tärkeää. Toivottavasti.


Mutta Praha! Praha teki jotain, mitä en ollut odottanut. Praha osoitti tyytymättömyyteni elämääni. Praha muistutti mitä olen kaivannut. Praha herätti henkiin matkustajan, kokijan, elämästä nauttijan. Kuten niin usein aiemminkin ulkomailla oleskellessani, tein päätöksiä elämäni suhteen. Tärkeimmän niistä pistin toimeen heti Suomeen saavuttuani. Uusi työpaikka on löydettävä mitä pikimmin. En voi jatkaa enää paikassa, joka syö sisintäni kuin mato kaneliomenaa. Edessä lisää työhakemusten kirjoittelua, soittelua, toivottavasti haastatteluja. Jotain muuta on nyt opiskelun tueksi keksittävä.

Praha oli kuuma ja kostea. Töykeä asiakaspalvelun kehitysmaa. "Service not included" luki kuiteissa. Ah, niin totta. Ole hyvän ja kiitoksen voi kuitata ynähtämällä, puhahtamalla tai vain ignoroimalla kohteen. Prahan yöt sykkivät elämää ja ihmisiä. Oli niin lämmin, että pikkuhamosessa tarkeni hyvin. Niin pimeä, että voi sulkeutua yön sisään. Niin täynnä erilaisia kieliä, että halusi vain jäädä paikalleen kuuntelemaan pätkiä keskusteluista. Nauttia olostaan tässä ja nyt. Ja niin me perkele vieköön kyllä teimmekin!

Praha itsessään oli paikkana ihan ookoo. Symbolisesti se oli kuitenkin niin paljon enemmän. Loma oli ihana, emmekä olisi halunneet sen loppuvan. Saimme myös ikioman Praha-tarinamme, sen, jossa rakkaus löytyy ja katoaa. Tässä tapauksessa kyse ei ollut romanttisesta rakkaudesta, vaan pikemminkin sielujen sympatiasta. Nyt pitäisi vain löytää nuo yöhön jättämämme sielut, ystävät maailmalta.


18:00 # 0 kommenttia


21.7.06

 
Tietokone meni poks. Oon äipän läppärillä ja veli korjaa konetta tossa. Ainakin opiskelu- ja harrastusmatsku on nyt tallessa, toivottavasti myös kuvatiedostot. Palajan raportoimaan myöhemmin lisää. Pitäkää peukut ja varpaat pystyssä!

P.S. Veljen megahyvännäköinen kaveri tulee kohta tänne. Sääli, että se on munkin lapsuudenkaveri...


16:33 # 0 kommenttia


20.7.06

 
Ei todellakaan pitäisi olla hereillä ja kirjoittamassa tätä. Nukkua pitäisi, huomenna töitä ja sitä ennen pitää treffata Miira ja Minna. Mutta!

I'm back! I'm home! Suomi Finland perkele! Nyt sitä saatanan unta, silmät jo seisoo päässä.


00:45 # 0 kommenttia


12.7.06

 
Olipa ratkiriemukasta herätä jo seittemältä! Peräsimestä tälläiset rytmit, mutta eiköhän tuokin perillä siiderillä korjaannu.. Katsotaanpa lista:

- pillerit apteekista - OK
- 2-3 sivun essee Afrikan noitavainoista - maili OK
- matkalaukkujen haku varastolta - OK
- pakkaaminen - OK
- kämpän siivoaminen - OK
- rottien roudaus broidin hoteisiin - OK
- kenttäkyydin järkkääminen - OK
- paketin hakeminen postista - OK
- muuta mitä en nyt tässä muista - kaikki on muistettu!

Jaaha, eipä tunnu lähdöltä vieläkään, mutta uskon, että fiilis nousee heti, kun koppaan Jessin kyytiin. Se voi heiluttaa merirosvolippua ja ajetaan ikkunat auki ja musiikki kovalla. SON LOMA NY!!

Prague, here we come. You've been warned.


12:29 # 0 kommenttia


11.7.06

 
Yövuoro meni melkein siivillä ja aamulla oli ihan käsittämättömän hyvä fiilis. Teki mieli heittää pari kärrynpyörää ja hypähdellä - nyt loma oikeasti tuntuu lomalta. Katsastetaanpa 2 do-lista.

- pillerit apteekista (illalla)
- 2-3 sivun essee Afrikan noitavainoista (ei toivoakaan, mailia maikalle, että viivästyy)
- matkalaukkujen haku varastolta (illalla)
- pakkaaminen (illalla/huomenna)
- kämpän siivoaminen (vaiheessa)
- rottien roudaus broidin hoteisiin (illalla)
- kenttäkyydin järkkääminen (eno vie)
- paketin hakeminen postista (huomenna)
- muuta mitä en nyt tässä muista (en muista vieläkään, mutta lentoliput sentään printtasin)

On kivaa olla aikuinen, kun voi juoda siideriä keskellä päivää, lähes aamupalaksi. On mälsää olla aikuinen, kun pitää järkkäillä kaikenmaailman asioita ja toiset tekee ohareita.

Huomasinpa tässä, että oon varannut mulle ja Jessille parisängyllisen huoneen. No, eiköhän me siihen mahduta, mutta jotenkin ei taas yllätä, että daikeiksihan ne meitä luulee. Eno lohdutti, että se oli nukkunut äijäduunikaverinsa kanssa Saksassa sydämenmuotoisessa sängyssä ja katossa oli vielä peili ja tunnelmavalot. Gsus Billy. Jos se pystyy, ni kyl meki.

Miiralle ja Minnalle tiedoksi, että soittelevat mun äipälle paperiasioissa, kunhan Hellzinkiin ehtivät. Tai sitten torsdagenina 20.7. ennen klo:15.00 oon palveluksessanne. En oo akkoja linjoilla nähny, ni!

Mänen tupakalle ny. Katotaan jos vielä polkkaan ennen Prahaa, jos en, ni son sit moro!


17:15 # 0 kommenttia


10.7.06

 
Hajanaisia tapahtumia ja ajatuksia.

Parin viikon työputki loppuu tänään viimeiseen yövuoroon. Luulin, etten henkisesti jaksaisi näitä päiviä, mutta nyt on aika voittajafiilis, kun valo tunnelin päässä lähestyy huimaa vauhtia. Kroppa tosin ei tainnut jaksaa. Pyörryin HesaCupin avajaisissa ja lähes koko työvuoro menikin sitten ensiavussa pötkötellessä. Verensokeri oli reilu 5, eli ihan hyvä, mutta paineet oli 90/55. Eipä ole koskaan noin alas tainnut vetää ja kyseessähän on sama ihminen, joka yläasteella laukkasi terkkarilla tutkittavana korkean verenpaineen takia. Harmitti, kun pitivät melkoista koulutusta siellä ensiavussa syömisestä, nukkumisesta ja työnteosta. Toisaalta, teenhän mä helevetisti töitä, kyllä mä sen myönnän. Mutta oon mä ennenkin jaksanut. Ja aion jaksaa jatkossakin. Onneksi tämmöisiä viikkoja on vaan muutaman kerran vuodessa, mutta jääpä käteen 800 euroa. Viikon duunista se on musta ihan jees.

Pyykkäilen ja siivoilen tässä vähän slowmotionilla. Hyödynnän pöhnäistä oloa. Ulkona on niin kuuma, ettei sinne kannata edes lähteä vielä ja Prahaa varten tarviin vaatetta. En tietenkään voi tietää mitä kaikkea haluan ottaa mukaan, joten kaikki vaatteet on pakko pestä. Lopullinen valinta tapahtuu todennäköisesti tuttuun tapaan pari tuntia ennen lähtöä.

Vaikka tässä nyt on tätä hellettä piisannut ja sade tekisi terää, niin onko pakko heittää niitä tummia pilviä sinne taivaalle JUST kun saan pyykit ulos kuivumaan?? Porottais nyt pari tuntia, niin kaik ois kuivaa ja kaappiin viikattavaa. (Mihin kaappiin? Ketä yritän kusettaa, edellisetkin pyykit on maanneet sohvien päällä ties monettako viikkoa!) Nyt saan kytistellä jatkuvasti ikkunasta, että millon pitää singahtaa pelastamaan hukkuva pyykkiteline. Miksei koskaan mikään kelpaa?

On kivaa olla aikuinen, kun voi syödä jäätelöä aamupalaksi. Tai koska vaan. On mälsää olla aikuinen, kun kämpässä on tuhoelukoita ja ne pitäisi hävittää. Eiks joku muu vois?

Things 2 do before Prague, baby!
- pillerit apteekista
- 2-3 sivun essee Afrikan noitavainoista
- matkalaukkujen haku varastolta
- pakkaaminen
- kämpän siivoaminen
- rottien roudaus broidin hoteisiin
- kenttäkyydin järkkääminen
- paketin hakeminen postista
- muuta mitä en nyt tässä muista

Things 2 do in Prague, baby!
- lomaa
- syömistä
- rentoutumista
- baariin
- kevyttä shoppailua (ahem..)
- eläintarha
- jokilaivaristeily
- laskuvarjohyppy
- loput selviää paikan päällä

Jashoo, jos menis lataamaan astianpesukoneen. Ja siivois ehkä eteisen. Ehkä. Tän postauksen kirjoittaminen kesti noin 2,5 tuntia. Ei oikein pysty keskittymään yhteen asiaan kerrallaan.


17:05 # 0 kommenttia


6.7.06

 
Harmittaa, etten ole ehtinyt polkkailemaan, kun kaikkea kivaa on tapahtunut. Ollaan käyty uimailemassa ja grillailemassa ja terassilla ja vaiks mitä. Mutta kun päivät venyy 21 tuntisiksi järjestään, niin minkäs voit.

Eilen heräsin 06.00 ja pääsin nukkumaan 03.15. Aina ei voi voittaa.

Vaan nytpä voi! KaNpaajalle ja tukkaan väriä. Leikata en halua, koska saan jo saparoiset! Illalla taas Gannareita.


14:03 # 0 kommenttia


1.7.06

 
Khenen hyvä idea oli lähteä "viemään pyörää hyoltoon" ja päätyä terasille "muutamalle"? Ja tankojuoppoilla kotiin vain vaihtaaksheen kamat ja jatkhaakseen juoppoilua? Mhinun, and I'm proud of it!

Khota nukkumaan! Kaamee nälkä, raidaan kaapit. Mussututtaa. Kivin perjantai pitkhään aikaan!

"When I was living in the Mexican border.."
"Mexican brother?"
"Mexican brothel!"


02:46 # 0 kommenttia


KIRJOITTAJA

Koo, se oon mä. 20-something, ikuinen teini. Vuodatan ja suodatan tänne elämäni vuoristoradasta
- opiskelusta, liiallisesta työnteosta, sinkkuilusta, härdäämisestä ja ihan normipäivistä. Yleensä on kivaa olla mä, aina ei. Kommentit on jees.
Read and weep.

TJEU - TSEKKAA JOS ET USKO

Miira ja Minna
Angsti-Pipsa
Kokki Kolmonen
Emppa Malawissa
Thiiren pesue
Naamarit
Tiiperoinen
Cistaliini
Kisperi
Norpatti
Oola-laa!
Esteri
Sexipoica
Gee

Vieraskirja
Tilaa YAD


2006

Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

2007

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?




© Minna