- Yet Another Diary..

Yet Another Diary..

Kun elämä ei aina menekään ihan kuin sen kuvitteli.

28.5.07

 
Teinpä testin tuolla ja tuloksesta voin olla osittain aika samaakin mieltä. En tosin ole ajatellut itseäni kovinkaan ylpeäni ihmisenä, mutta toisaalta tunnistan senkin piirteen itsessäni. Onneksi tuo huumorintajuttomuus ei ole syntipuolella kovin korkealla ja sen vastahyve suhteellisuudentaju taas ensimmäisenä hyveissä.

Naurattaa tuo välinpitämättömyys, kun olen täysin on-off-ihminen, eikä kädenlämpöiset asiat juuri hetkauta suuntaan tai toiseen. Tiedän myös, etten ole maailman helpoin ihminen anteeksiantamisen suhteen. En tarkoita, että kantaisin kaunaa, mutta joitakin asioita on vaikea unohtaa, vaikka ne mielessään anteeksi antaisikin. En ole kyllä ihan varma onko ahneuden vastakohta viisaus, mutta kaipa sen niinkin voi ajatella.

Hyveitä:

Suhteellisuudentaju: 16
Lojaalisuus: 12
Viisaus: 12
Kohtuullisuus: 10
Rakkaus: 9
Jalo joutilaisuus: 8
Oikeudenmukaisuus: 8
Anteeksiantavaisuus: 7
Hiljainen tieto: 6
Pyhä huolettomuus: 6
Urhoollisuus: 6

Syntejä:

Ylpeys: 13
Hekumallisuus: 7
Murehtiminen: 7
Tietämättömyys: 7
Hengen velttous: 6
Huumorintajuttomuus: 5
Vatsan palvonta: 4
Vihamielisyys: 4
Kateus: 3
Välinpitämättömyys: 3
Ahneus: 0

Testin ja koko ohjelmasarjamme lähtökohtana on ollut ajatus seitsemästä kuolemansynnistä: Ylpeys, Ahneus, Kateus, Vihamielisyys, Hekumallisuus, Vatsan palvonta ja Hengen velttous. Mutta koska ohjelmasarjan tuli täyttää yksitoista ohjelmapaikkaa, niin mukaan piti kaivaa lisää syntejä (kuolemansyntejä oli alun perin 25). Mukaan otettiin vielä Murehtiminen, Välinpitämättömyys, Tietämättömyys ja Huumorintajuttomuus.

Kuolemansynneillä on ajateltu olevan myös vastakohtansa, jokin perustavaa laatua oleva hyve. Tällä kohtaa näkemyksissä on ollut tosin paljon suurempaa kirjavuutta. Ohjelman ja testin tekijät ovat päätyneet seuraaviin ratkaisuihin: Ylpeydellä on vastahyveenään Urhoollisuus, Ahneudella Viisaus, Kateudella Oikeudenmukaisuus, Vihamielisyydellä Anteeksianto, Hekumallisuudella Rakkaus, Vatsan palvonnalla Kohtuus ja Hengen velttoudella Jalo joutilaisuus. Murehtimisen vastahyve on Pyhää huolettomuus, Välinpitämättömyyden Lojaalisuus, Tietämättömyyden Hiljainen tieto ja Huumorintajuttomuuden vastahyve on Suhteellisuudentaju.


00:52 #


KIRJOITTAJA

Koo, se oon mä. 20-something, ikuinen teini. Vuodatan ja suodatan tänne elämäni vuoristoradasta
- opiskelusta, liiallisesta työnteosta, sinkkuilusta, härdäämisestä ja ihan normipäivistä. Yleensä on kivaa olla mä, aina ei. Kommentit on jees.
Read and weep.

TJEU - TSEKKAA JOS ET USKO

Miira ja Minna
Angsti-Pipsa
Kokki Kolmonen
Emppa Malawissa
Thiiren pesue
Naamarit
Tiiperoinen
Cistaliini
Kisperi
Norpatti
Oola-laa!
Esteri
Sexipoica
Gee

Vieraskirja
Tilaa YAD


2006

Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

2007

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?




© Minna